Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Vad är kakor?

 Kundservice       Frakt 85kr - Fri frakt över 2000kr (exkl. moms)      Snabba leveranser: 1-2 dagar

HEM / Kundtjänst / Köp- & Leveransvillkor

Köp- & leveransvillkor - Aldora AB

Företagsinformation

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Aldora AB

Drottninggatan 16

591 35 Motala

E-post: info@skolaochhobby.se

Org. nr. 559044-4583

1. Köp- och leveransvillkor

Du måste vara över 18 år för att få genomföra en beställning på Skolaochhobby.se. När du gör en beställning så godkänner du våra villkor. 

Efter att du lagt en order kommer en orderbekräftelse till din mail, den mailadress som du angav i din beställning. Det är ett automatiskt mail och är endast en bekräftelse på att din order är mottagen hos oss. Kontrollera din orderbekräftelse så att din beställning blivit korrekt. Upptäcker du något fel kontakta vår kundservice så snart du kan. Det är inte säkert att din order hinner ändras eller stoppas efter att din order är lagd om din order redan gått vidare till vårat lager. Det är viktigt att du uppger rätt namn och adress så att ditt paket skickas till korrekt adress.

2. Betalsätt

Betalning med Svea Checkout 

I samarbete med Svea Ekonomi AB erbjuder vi betalning via kort, fakturabetalning, delbetalning, direktbetalning via internetbank samt Swish. Denna betallösning kallas för Svea Checkout. Genom att lämna dina uppgifter i kassan godkänner du Sveas allmänna villkor. Genom att klicka på "köp" i kassan godkänner du butikens allmänna villkor.     

Kortbetalning 

Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.     

Vi accepterar Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid köptillfället.     

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) som är säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder 3D Secure – den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet. Det är en standard framtagen av Visa och Mastercard med avsikt att på ett säkert sätt validera dig som konsument när du handlar på nätet. 

Faktura 

För att handla med faktura måste du ange ditt personnummer respektive organisationsnummer om du handlar för ett företag. För att få handla med faktura måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig. 

Betalningstiden för faktura är 14 dagar för privatpersoner respektive 30 dagar för företag från fakturadatum. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Samtliga fakturor är överlåtna till Svea Ekonomi AB (publ). 

Delbetalning  

Du kan även välja att delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att i kassan kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet när som helst innan förfallodag. För att få delbetala måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig.     

Delbetalningsexempel: Effektiv ränta vid köp på 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr = 10,55 %.  

Direktbetalning via internetbank 

För direktbetalning via internetbank sker betalningen via Trustly. Trustly stödjer svenska banker och är kostnadsfritt för dig som kund. Vid betalning kopplas du automatiskt vidare till din internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

3. Fraktkostnad

85 kr (exkl. moms). Fraktfritt vid köp över 2000 kr (exkl. moms).

4. Priser

Moms tillkommer med f.n. 25%.

5. Leveranstid

Normal leveranstid är cirka 1-2 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid. Vissa produkter kan vara beställningsvaror som tar längre tid, detta står vid produktinformationen.

6. Leveranssätt

Vi skickar beställningar med DHL och Posten. Delleveranser kan ske från olika lager och fraktas av både posten och DHL i samma order.

Beställning från företag körs ut. Beställning från privatperson hämtas på DHL service point/Posten ombud.

Kunden står för alla ev. kostnader som uppstår om ej finns på plats vid leverans vid företagsordrar. 

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Om adressen är felaktig och paketet går i retur tas en avgift ut om 350kr/paket för att täcka våra kostnader.

7. Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor)

Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se. Om varan har hanterats så den har mist sitt fulla värde har vi rätt att göra avdrag på återbetalningen. Originalförpackningen måste vara möjlig att använda igen.

Vid retur skall frakten bekostas av konsumenten. Kontakta alltid vår kundservice innan du returnerar för att få korrekt adress dit returen ska skickas då produkter kan komma från olika lager.

8. Reklamation och klagomål

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till  transportör och göra en skadeanmälan kontakta även vår kundservice inom 24 timmar. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan och även kontakta vår kundtjänst.

Om det är ett paket som saknas eller du ser en synlig transportskada ska du anmäla det direkt till vår kundtjänst inom 24 timmar. Reklamation av felleveranser eller felaktiga varor skall ske inom 7 dagar från ankomstdag. 

Har du beställt och leveransen går i retur till oss , så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna/ per sändning/paket.

9. Personuppgifter

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

10. SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ta gärna del av vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om produkter, erbjudanden och annat värt att veta.

Om Skola & Hobby

Vi har ett brett sortiment av förbrukningsmaterial till skola och hobby. Beställ material till kontor, städ, hobby, skola och förskola. Vi erbjuder snabba leveranser inom 1-2 dagar på våra lagervaror och bjuder på frakten när du handlar för över 2000 kr exkl moms.

Kontakt

 info@skolaochhobby.se

 Aldora AB, Drottninggatan 16, 59135 Motala

Org.nr: 559044-4583

Betala tryggt med:

Copyright © 2024 Aldora AB - Skola & Hobby  |  Sitemap |  Cookies

Powered by Sitesmart